Soita: 020 787 000 »
Hinaus Sjöberg
Auto jättää. Sjöberg ei.
Hinausauto ja Mercedes

Automaattivaihteisen auton hinaus: Yleisimmät virheet

Oletko koskaan miettinyt, miksi automaattivaihteisen auton hinaus vaatii erityistä huomiota? Moni autoilija ei tule ajatelleeksi, että hinausmenetelmät, jotka toimivat manuaalivaihteisille autoille, eivät välttämättä ole sopivia automaattivaihteisille ajoneuvoille. Tässä artikkelissa käymme läpi yleisimmät virheet, joita kannattaa välttää, sekä annamme hyödyllisiä hinausvinkkejä, jotta hinaus sujuisi mahdollisimman turvallisesti ja tehokkaasti.

Miksi automaattivaihteisen auton hinaus on erilaista?

Automattivaihteisen auton hinaus eroaa merkittävästi manuaalivaihteisen auton hinauksesta. Tämä johtuu pääasiassa automaattivaihteiston rakenteesta ja toiminnasta. Automattivaihteistot ovat herkempiä vaurioille, jos niitä hinataan väärin, koska ne eivät ole suunniteltu pyörimään ilman moottorin käyntiä. Tämä voi johtaa vakaviin vaurioihin, kuten vaihteiston ylikuumenemiseen tai jopa täydelliseen rikkoutumiseen.

Toinen merkittävä ero on se, että automaattivaihteisissa autoissa ei ole vapaavaihdetta samalla tavalla kuin manuaalivaihteisissa autoissa. Tämä tarkoittaa, että pyörien pyöriminen hinauksen aikana voi aiheuttaa vaihteiston sisäisten osien liikkumista ilman riittävää voitelua, mikä voi johtaa vakaviin vaurioihin. Siksi on tärkeää ymmärtää oikeat hinausmenetelmät ja valmistelut automaattivaihteisen auton hinauksessa.

Vältettävät virheet: Väärä hinausmenetelmä

Yksi yleisimmistä virheistä automaattivaihteisen auton hinauksessa on väärän hinausmenetelmän käyttö. Monet autoilijat saattavat yrittää hinata autoa samalla tavalla kuin manuaalivaihteista autoa, mikä voi johtaa vakaviin vaurioihin. Esimerkiksi, jos automaattivaihteista autoa hinataan pyörät maassa ilman asianmukaista valmistelua, vaihteisto voi vaurioitua pysyvästi.

Toinen yleinen virhe on yrittää hinata autoa liian suurella nopeudella. Automattivaihteiset autot tulisi hinata hitaasti ja varovasti, jotta vältetään vaihteiston ylikuumeneminen ja muut mahdolliset vauriot. On myös tärkeää käyttää oikeaa hinausvälinettä, kuten hinausautoa tai -perävaunua, joka on suunniteltu erityisesti automaattivaihteisten autojen hinaukseen.

Hinausauton valinta: Mikä sopii automaattivaihteiselle autolle?

Kun valitset hinausautoa automaattivaihteiselle autolle, on tärkeää valita ajoneuvo, joka on suunniteltu erityisesti tähän tarkoitukseen. Hinausautot, joissa on nosturi tai lavetti, ovat yleensä paras valinta, koska ne mahdollistavat auton nostamisen kokonaan ilmaan, mikä estää pyörien pyörimisen ja vaihteiston vaurioitumisen.

Toinen vaihtoehto on käyttää hinausperävaunua, joka nostaa auton etu- tai takapyörät ilmaan. Tämä menetelmä on myös turvallinen, kunhan se tehdään oikein ja varmistetaan, että auto on tukevasti kiinnitetty perävaunuun. On tärkeää varmistaa, että hinausauto tai -perävaunu on riittävän vahva ja vakaa käsittelemään automaattivaihteisen auton painoa ja kokoa.

Oikea tapa valmistella autosi hinausmatkaa varten

Ennen kuin aloitat automaattivaihteisen auton hinauksen, on tärkeää valmistella auto oikein. Ensimmäinen askel on varmistaa, että auto on pysäköity turvallisesti ja että käsijarru on vapautettu. Tämä estää pyörien lukkiutumisen ja mahdolliset vauriot hinauksen aikana. Lisäksi on suositeltavaa kytkeä auton virta pois päältä ja asettaa vaihde P-asentoon.

Seuraavaksi on tärkeää tarkistaa, että hinausvälineet ovat kunnossa ja että auto on kiinnitetty tukevasti hinausautoon tai -perävaunuun. Käytä aina laadukkaita hinausliinoja ja -ketjuja, jotka on suunniteltu kestämään auton painon. Varmista myös, että hinausvälineet ovat oikein kiinnitettyjä ja että ne eivät pääse liikkumaan hinauksen aikana.

Lopuksi, muista ajaa hitaasti ja varovasti hinauksen aikana. Vältä äkillisiä kiihdytyksiä ja jarrutuksia, ja pidä riittävä etäisyys muihin ajoneuvoihin. Näin varmistat, että hinaus sujuu turvallisesti ja että automaattivaihteinen autosi saapuu määränpäähänsä vahingoittumattomana.

Auto jättää, Sjöberg ei

Olemme toimineet hinaus- ja autonkuljetusalalla jo 1950-luvulta asti. Tarjoamme yksityis- ja yritysasiakkaille kaikki hinauspalvelut ja autonkuljetuspalvelut pääkaupunkiseudulla ja sen lähiympäristössä.

Kalustoomme  kuuluu 25 hinausautoa, 4 raskaan kaluston hinausautoa ja 17 autonkuljetusautoa. Työllistämme pääkaupunkiseudulla ja Uudenmaan alueella yli 20 henkilöä ja luottoluokituksemme on AAA.

Lue lisää meistä >>

Tilaa hinaus 24h

020 787 000
020 787 000

97 % asiakastyytyväisyys

Hinaus Sjöbergillä on tuhansia viiden tähden arvosteluja.

Pyydämme palautteen kaikilta asiakkailtamme ja valtaosa arvosanoista on kiitettäviä.

 

Automaattivaihteisen auton hinaus: Yleisimmät virheet
4,8 (yhteensä 12 345 arviota)
Overall rating: 4.8 out of 5 based on 4796 reviews.

10/10

★★★★★
10/10
- Markus

Hyvä palvelu7

★★★★★
Nopea ja ystävllinen palvelu
- Markku sirviö

Hinaus

★★★★★
Mukavaa palvelua, hinaus hoituu nopeasti ja vaivattomasti!
- Minna

Tyhjentynyt rengas

★★★★★
Palvelu oli erittäin sujuvaa ja asiantuntevaa. ☺️
- Sonja Pellikka-Sunnari

Reasonable and reliable

★★★★★
The service is top quality and very committed. I am happy to be able to use your services Much appreciated
- Joe

10+

★★★★★
- Nea
Autonkuljetus Sjöberg Oy

Autonkuljetus Sjöberg Oy »

Autonkuljetukset valtakunnallisesti ja ammattitaidolla.

versio 1.0