Soita: 020 787 000 »
Hinaus Sjöberg
Auto jättää. Sjöberg ei.
Hinausauto ja Mercedes

Näin hinataan automaattivaihteinen auto turvallisesti

Automattivaihteisen auton hinaaminen on monimutkaisempi prosessi kuin manuaalivaihteisen auton hinaaminen. Tämä johtuu pääasiassa automaattivaihteiston rakenteesta ja toiminnasta. Automaattivaihteistot ovat herkempiä vaurioille, jos niitä ei käsitellä oikein hinausprosessin aikana. Väärin suoritettu hinaus voi johtaa vakaviin vaurioihin, kuten vaihteiston ylikuumenemiseen tai jopa täydelliseen rikkoutumiseen.

Toinen tärkeä seikka on, että automaattivaihteiset autot eivät yleensä ole suunniteltu vedettäväksi pitkiä matkoja ilman, että moottori on käynnissä. Tämä johtuu siitä, että vaihteiston voitelujärjestelmä toimii moottorin ollessa käynnissä. Kun moottori on sammutettu, vaihteisto ei saa tarvittavaa voitelua, mikä voi johtaa sen vaurioitumiseen. Siksi on tärkeää noudattaa erityisiä hinausohjeita ja käyttää oikeita välineitä, jotta hinaus sujuu turvallisesti ja ilman vaurioita.

Tarvitsemasi välineet automaattivaihteisen auton hinaamiseen

Ensimmäinen ja tärkein väline automaattivaihteisen auton hinaamiseen on hinausauto, joka on varustettu asianmukaisilla välineillä. Hinausauton tulee olla varustettu joko lavalla tai pyöränostimella, jotta auto voidaan nostaa kokonaan tai osittain ilmaan. Tämä estää vaihteiston vaurioitumisen, koska pyörät eivät pyöri maata vasten hinausprosessin aikana.

Toinen tärkeä väline on hinausliina tai -köysi, joka on riittävän vahva kestämään auton painon. On myös suositeltavaa käyttää hinauskolmiota tai -valoja, jotta muut tiellä liikkujat ovat tietoisia hinausprosessista. Lisäksi on hyvä varata mukaan varoituskolmioita ja heijastinliivejä, jotta hinaus voidaan suorittaa turvallisesti myös pimeässä tai huonossa näkyvyydessä.

Vaiheet turvalliseen automaattivaihteisen auton hinaamiseen

Ensimmäinen askel turvallisessa automaattivaihteisen auton hinaamisessa on varmistaa, että auto on pysäköity turvalliseen paikkaan ja että hätävilkut ovat päällä. Tämä varmistaa, että muut tiellä liikkujat ovat tietoisia tilanteesta. Seuraavaksi on tärkeää tarkistaa auton käyttöohjekirjasta, onko autossa erityisiä hinausohjeita tai -rajoituksia.

Seuraavaksi hinausauto tulee asettaa oikeaan asentoon ja varmistaa, että hinausliina tai -köysi on kiinnitetty oikein. On tärkeää, että hinausliina on kiinnitetty auton hinauslenkkiin, joka on yleensä merkitty selvästi auton etu- tai takaosassa. Kun kaikki on valmista, hinausauto voi aloittaa liikkeen hitaasti ja varovasti, jotta vältetään äkilliset nykäykset, jotka voivat vaurioittaa vaihteistoa.

Yleiset virheet ja vaarat hinattaessa automaattivaihteista autoa

Yksi yleisimmistä virheistä automaattivaihteisen auton hinaamisessa on yrittää vetää autoa pitkiä matkoja ilman, että moottori on käynnissä. Tämä voi johtaa vaihteiston ylikuumenemiseen ja vakaviin vaurioihin. Toinen yleinen virhe on hinausliinan tai -köyden väärä kiinnitys, mikä voi aiheuttaa sen irtoamisen kesken hinauksen ja johtaa vaaratilanteisiin.

Toinen merkittävä vaara on hinausnopeuden ylittäminen. Automaattivaihteisen auton hinaaminen tulisi suorittaa hitaasti ja tasaisesti, jotta vältetään äkilliset nykäykset ja vaihteiston vaurioituminen. On myös tärkeää varmistaa, että hinausauto ja hinattava auto ovat oikeassa linjassa, jotta vältetään sivuttaisliikkeet, jotka voivat aiheuttaa lisävahinkoja.

Auto jättää, Sjöberg ei

Olemme toimineet hinaus- ja autonkuljetusalalla jo 1950-luvulta asti. Tarjoamme yksityis- ja yritysasiakkaille kaikki hinauspalvelut ja autonkuljetuspalvelut pääkaupunkiseudulla ja sen lähiympäristössä.

Kalustoomme  kuuluu 25 hinausautoa, 4 raskaan kaluston hinausautoa ja 17 autonkuljetusautoa. Työllistämme pääkaupunkiseudulla ja Uudenmaan alueella yli 20 henkilöä ja luottoluokituksemme on AAA.

Lue lisää meistä >>

Tilaa hinaus 24h

020 787 000
020 787 000

97 % asiakastyytyväisyys

Hinaus Sjöbergillä on tuhansia viiden tähden arvosteluja.

Pyydämme palautteen kaikilta asiakkailtamme ja valtaosa arvosanoista on kiitettäviä.

 

Näin hinataan automaattivaihteinen auto turvallisesti
4,8 (yhteensä 12 345 arviota)
Overall rating: 4.8 out of 5 based on 4796 reviews.

10/10

★★★★★
10/10
- Markus

Hyvä palvelu7

★★★★★
Nopea ja ystävllinen palvelu
- Markku sirviö

Hinaus

★★★★★
Mukavaa palvelua, hinaus hoituu nopeasti ja vaivattomasti!
- Minna

Tyhjentynyt rengas

★★★★★
Palvelu oli erittäin sujuvaa ja asiantuntevaa. ☺️
- Sonja Pellikka-Sunnari

Reasonable and reliable

★★★★★
The service is top quality and very committed. I am happy to be able to use your services Much appreciated
- Joe

10+

★★★★★
- Nea
Autonkuljetus Sjöberg Oy

Autonkuljetus Sjöberg Oy »

Autonkuljetukset valtakunnallisesti ja ammattitaidolla.

versio 1.0