Soita: 020 787 000 »
Hinaus Sjöberg
Auto jättää. Sjöberg ei.
Hinausauto ja Mercedes

Miten apukäynnistys toimii?

Apukäynnistys on prosessi, jossa auton akkuun syötetään virtaa ulkoisesta lähteestä, jotta moottori saadaan käynnistymään. Tämä on erityisen hyödyllistä tilanteissa, joissa auton akku on tyhjentynyt tai heikentynyt niin, ettei se pysty käynnistämään moottoria itsenäisesti. Apukäynnistys voi pelastaa päivän, kun auto ei suostu käynnistymään esimerkiksi kylmän sään tai pitkän käyttämättömyyden jälkeen.

Apukäynnistys voidaan suorittaa useilla eri tavoilla, mutta yleisimmin käytetään joko toista ajoneuvoa tai erityistä apukäynnistyslaitetta. Molemmissa tapauksissa on tärkeää noudattaa oikeita turvallisuusohjeita ja varmistaa, että kaikki liitännät tehdään oikein, jotta vältetään vahingot sekä apua antavalle että vastaanottavalle ajoneuvolle.

Tarvittavat välineet ja valmistelut

Apukäynnistykseen tarvitaan muutamia perusvälineitä. Yleisimmin käytetyt välineet ovat apukäynnistyskaapelit ja toinen ajoneuvo, jossa on toimiva akku. Vaihtoehtoisesti voidaan käyttää kannettavaa apukäynnistyslaitetta, joka on erityisesti suunniteltu tähän tarkoitukseen. Molemmissa tapauksissa on tärkeää varmistaa, että välineet ovat hyvässä kunnossa ja soveltuvat käytettäväksi kyseisessä ajoneuvossa.

Ennen apukäynnistyksen aloittamista on hyvä tarkistaa muutama asia. Ensinnäkin, varmista että molemmat ajoneuvot ovat sammutettuina ja että käsijarru on päällä. Toiseksi, tarkista että apukäynnistyskaapelit ovat ehjät ja riittävän pitkät yltääkseen molempien ajoneuvojen akkujen välillä. Kolmanneksi, varmista että apukäynnistyslaitteen akku on ladattu täyteen, jos käytät sellaista.

Apukäynnistyksen vaiheet

Apukäynnistyksen suorittaminen on suhteellisen yksinkertaista, kunhan noudatat oikeita vaiheita. Seuraavassa on yleinen ohjeistus apukäynnistyksen suorittamiseen toisen ajoneuvon avulla:

  • Liitä punainen kaapeli (positiivinen) tyhjän akun positiiviseen napaan.
  • Liitä punaisen kaapelin toinen pää apua antavan ajoneuvon akun positiiviseen napaan.
  • Liitä musta kaapeli (negatiivinen) apua antavan ajoneuvon akun negatiiviseen napaan.
  • Liitä mustan kaapelin toinen pää vastaanottavan ajoneuvon maadoituspisteeseen, joka on yleensä metallinen osa moottoritilassa, ei kuitenkaan suoraan akun negatiiviseen napaan.

Kun kaapelit on liitetty oikein, käynnistä apua antava ajoneuvo ja anna sen käydä muutaman minuutin ajan. Tämän jälkeen yritä käynnistää vastaanottava ajoneuvo. Jos se käynnistyy, anna sen käydä muutaman minuutin ajan ennen kuin irrotat kaapelit päinvastaisessa järjestyksessä kuin ne liitettiin.

Turvallisuusohjeet ja yleiset virheet

Apukäynnistyksen aikana on tärkeää noudattaa tiettyjä turvallisuusohjeita, jotta vältetään vahingot sekä ajoneuvoille että ihmisille. Ensinnäkin, varmista että kaapelit eivät kosketa toisiaan tai muita metalliosia, kun ne ovat liitettyinä. Tämä voi aiheuttaa oikosulun ja vahingoittaa ajoneuvojen sähköjärjestelmiä.

Toiseksi, älä koskaan yritä apukäynnistää ajoneuvoa, jos akku on näkyvästi vaurioitunut tai vuotaa. Tämä voi olla vaarallista ja aiheuttaa tulipalon tai räjähdyksen. Kolmanneksi, jos et ole varma, miten apukäynnistys suoritetaan oikein, on aina parempi pyytää apua ammattilaiselta. Me Hinaus Sjöberg Oy:ssä tarjoamme apukäynnistyspalveluita ympäri vuorokauden, ja voimme auttaa sinua turvallisesti ja tehokkaasti.

Milloin tarvitaan uusi akku?

Jos apukäynnistys ei onnistu tai jos akku tyhjenee toistuvasti, voi olla aika harkita uuden akun hankkimista. Akun elinikä vaihtelee, mutta yleensä se kestää noin 3-5 vuotta. Jos akku on vanha tai siinä on näkyviä vaurioita, se ei ehkä enää pysty pitämään varausta riittävän hyvin.

Uuden akun hankkiminen ja asentaminen voi ratkaista monet käynnistysongelmat. Me Hinaus Sjöberg Oy:ssä voimme auttaa sinua arvioimaan akun kunnon ja tarvittaessa toimittaa ja asentaa uuden akun paikan päällä. Tämä varmistaa, että autosi on jälleen luotettava ja valmis tien päälle.

Auto jättää, Sjöberg ei

Olemme toimineet hinaus- ja autonkuljetusalalla jo 1950-luvulta asti. Tarjoamme yksityis- ja yritysasiakkaille kaikki hinauspalvelut ja autonkuljetuspalvelut pääkaupunkiseudulla ja sen lähiympäristössä.

Kalustoomme  kuuluu 25 hinausautoa, 4 raskaan kaluston hinausautoa ja 17 autonkuljetusautoa. Työllistämme pääkaupunkiseudulla ja Uudenmaan alueella yli 20 henkilöä ja luottoluokituksemme on AAA.

Lue lisää meistä >>

Yhteenveto

Apukäynnistys on kätevä ja usein välttämätön toimenpide, kun auton akku on tyhjentynyt. Oikeilla välineillä ja valmisteluilla apukäynnistys on turvallinen ja tehokas tapa saada auto takaisin liikenteeseen. On kuitenkin tärkeää noudattaa oikeita turvallisuusohjeita ja varmistaa, että kaikki liitännät tehdään oikein.

Jos et ole varma, miten apukäynnistys suoritetaan tai jos tarvitset apua, me Hinaus Sjöberg Oy:ssä olemme valmiina auttamaan sinua ympäri vuorokauden. Ota yhteyttä, niin varmistamme, että pääset jatkamaan matkaasi mahdollisimman nopeasti ja turvallisesti.

Tilaa hinaus 24h

020 787 000
020 787 000

97 % asiakastyytyväisyys

Hinaus Sjöbergillä on tuhansia viiden tähden arvosteluja.

Pyydämme palautteen kaikilta asiakkailtamme ja valtaosa arvosanoista on kiitettäviä.

 

Miten apukäynnistys toimii?
4,8 (yhteensä 12 345 arviota)
Overall rating: 4.8 out of 5 based on 4761 reviews.

Hinaus

★★★★★
Todella nopeaa, ammattitaitoista ja ystävällistä palvelua. Olisiko soitosta mennyt n. 10-15 min ja hinuri oli paikalla.
- FX6

Bärgningsservice

★★★★★
Tack för snabb, professionell och vänlig service idag. SLS-247
- IV

Maailman parasta palvelua!

★★★★★
Olen ikuisesti kiitollinen perjantai 13.9. päivänä tapahtuneen rengasrikon pelastajalleni! Sain niin asiallista, osaavaa, rauhallista, miellyttävää, asiantuntevaa, luovaa, upeaa, parasta palvelua. Kiiiitos!!!
- Marianne Lagus

Auton hinaus

★★★★★
Loistava sujuva palvelu. Kaikki hoitui.
- Anita Lindholm

Hinaus korjaamolle

★★★★★
Nopea, helppo ja ystävällinen palvelu
- Arja Wirman

Hyvin toimii homma!

★★★★★
- Jasper Parviainen
Autonkuljetus Sjöberg Oy

Autonkuljetus Sjöberg Oy »

Autonkuljetukset valtakunnallisesti ja ammattitaidolla.

versio 1.0